KuCo

KunstenaarsCollectief

Angela Robson

schilderij Angela Robson

Mijn naam is Angela Robson (1973) en ik ben opgegroeid in Leiden, maar ik ben oorspronkelijk Australisch en Indonesisch. Ik ben ook tweetalige: Nederlands en Engels. Mijn website is ook in het engels. Als kind en tiener schilderde en tekende ik graag. Op de Britse school in Voorschoten heb ik ook een A-level gedaan in Art & Design. Ik heb veel te danken aan mijn leraren op school die mij aanzette om meer ermee te doen!

Nadat ik mijn kinderen heb gehad en aan mijn carrière heb gewerkt, heb ik vanaf 2008 volledig in mijn passie kunnen storten en diverse cursussen gevolgd bij Ars Aemula Naturae in Leiden. Daarvoor heb ik ook workshops (bijv. model tekenen) gedaan bij het Koninklijke Academie in Den Haag.

Ik schilder voornamelijk in olieverf, en ik doe het liefs landschappen uit Australië. Ik vind dat de kleuren en het licht in dat prachtige land mij inspireert om emotie en sfeer te tonen in mijn werk. Ik heb ook een emotionele band met Australië. Mijn verleden en de dingen die ik meegemaakt heb zie je ook soms terug.

Ik hou van kleur en dramatische beelden. Ik schilder in impressionistische en expressieve stijlen en qua techniek werk ik met diverse lagen. Soms om meer structuur te creëren gebruik ik paletmessen en soms met andere materialen, zoals houtschaafsel of zand.

Ik lees heel graag fantasy boeken; de beelden en figuren spreken mij erg aan. Fantasy en mijn liefde voor de natuur inspireren mij om “fantasy-achtige” schilderijen te creëren. Lucht, bomen, de zee, bergen: allerlei facetten van de natuur, samen met fantasy en natuur religies. Beelden van mensen/gezichten, vooral van sterke vrouwen samen met hun geschiedenis, boeien mij enorm.

Kunst maken is mijn grootste passie en als ik schilder kom ik in een flow terecht. Het geeft mij gewoon veel positieve energie. En daar doe ik het voornamelijk voor!

Contactgegevens:
Angela Robson
Website: www.peartreeart.com