Frans Franken

schilderij Frans Franken

Als leerkracht, later directeur op de basisschool, heb ik de kinderen in de hoogste groep het plezier en de eigen creativiteit in tekenen en schilderen laten ontdekken. Daar is in deze kenniswereld veel te weinig aandacht voor. In 2012, na mijn pensionering, kon ik eindelijk mijn lang gekoesterde hobby verwezenlijken en ben ik actief begonnen met tekenen en schilderen.

Dat deed ik in eerste instantie bij kunstenares Marieke van ’t Hullenaar in haar atelier te Alphen aan den Rijn. Na 3 jaar schreef ik mij in voor de opleiding “Realistisch Tekenen en Schilderen” aan de Parkacademie te Alphen aan den Rijn. Volgens de klassieke methode van de grote meesters, krijg ik hier les van twee docenten: Gerard Huisman en Ton van Steenbergen. Beide geen onbekenden in de schilderswereld.

Ik schilder voornamelijk met acrylverf op doek, maar ook werk ik met olieverf en maak ik houtskooltekeningen. Ik werk soms in opdracht.

Mijn voorkeur in de schilderkunst gaat met name uit naar de abstracte en surrealistische schilders, zoals Salvador Dali, Max Ernst en Magritte. Van de twee laatstgenoemden heb ik een enkel doek nageschilderd. Ook stadsgezichten, met name de Venetiaanse grachten met hun veelkleurigheid, intrigeren mij. Vanaf de foto zet ik een voorstelling, of een detail daarvan, op doek.

Ik wil graag mijn werk een podium geven, zodat geïnvesteerde creativiteit op doek niet in het stof op zolder komt en daar blijft.

Contactgegevens:
Frans Franken
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
E-mail: f_franken@kpnmail.nl
Telefoonnummer: 06-42741791