Vincent de Kievit

foto Vincent de Kievit aan het werk

Vincent de Kievit (1963) is sinds 1993 actief als beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in beeldhouwwerk en portretten. In het dagelijkse leven is Vincent ambtenaar in algemene dienst van de Rijksoverheid.

Passie

Sinds 1993 ben ik bezig met het maken van beelden. Ik ben gestart bij de Vrije Academie "De Vlietstreek" in Voorschoten.

Peter van Loon maakte mij bekend met grondstoffen als klei, gips en granitobeton. Van hem leerde ik de basisbeginselen zoals nadenken over een vorm en het maken van een mal om vervolgens een afgietsel te kunnen maken.

Al gauw was ik aan een nieuwe uitdaging toe en ging ik modelboetseren bij Jaap Hartman. Het principe van het leren kijken en vervolgens omzetten naar vorm is zijn verdienste. Bij ieder beeld dat ik nu vervaardig maak ik gebruik van deze kennis.

Na drie jaar modelboetseren ben ik overgestapt naar de beeldhouwer Paul van Laere. Hij heeft mij het portretboetseren bijgebracht. Van de bovenstaande beeldend kunstenaars heb ik de passie voor dit mooie vak meegekregen.

Hoogtepunt is het twee maal mogen deelnemen aan een masterclass van Kees Verkade. Tijdens de tweede masterclass is het portret van Paul van Vliet vervaardigd welke in brons te bewonderen is op het hoofdkantoor van Unicef te Voorburg. Zoals bekend is Paul van Vliet ambassadeur van Unicef.

Veelzijdig

Het boetseren/beeldhouwen heb ik voor een vierjarige HBO-opleiding moeten staken. Na afronding van de studie in 2008 heb ik me verder verdiept in het beeldhouwen in steen. Ik maak realistische beelden maar kan me ook laten meevoeren in de abstracte vorm die de steen mij bied. Voor het maken van een realistisch beeld maak ik gebruik van mijn vaardigheid van het boetseren door eerst een model te maken. In workshops portret- en modelboetseren die ik aanbied probeer ik de cursisten bekend te maken met de materialen klei en was. Ik hecht eraan dat mensen plezier hebben in wat zij onder mijn begeleiding maken en dat het eindresultaat van goede kwaliteit is.

Contactgegevens:
Vincent de Kievit
Website: www.vincentdekievit.com