Mark de Jong

werk Mark de Jong

Al vele jaren ben ik bezig met diverse kunstvormen waaronder tekenen, (reliëf-)schilderen, etsen, fotografie en objecten maken van gebruikt materiaal.

Voor de fotografie heb ik een aantal jaren les gevolgd aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag en vele jaren later de Foto Academie van Han Sieveking in Amsterdam

Vanaf 2010 ben ik bezig met glas in diverse technieken zoals tiffany, glasmozaïek, glasfusen en brandschilderen. Het meeste werk wat ik maak, komt tot stand met veelzijdige techniek glasfusen in combinatie met tekenwerk van Oost Indische inkt. Dit werk is zeer intensief en wordt afgewisseld met het ontwerpen en maken van schalen volgens de tackfuse methode.

In het ontwerpen van schalen beleef ik veel plezier. Het is iedere keer weer een prachtig proces om zeer scherp glas omgevormd te zien worden in iets aaibaars. Tijdens het proces heeft glas iets weerbarstigs. Het laat zich niet altijd snijden zoals ik dat wil, maar als het dan uit de glasoven komt is de weerbarstigheid er van af en is er een prachtig kunstwerk ontstaan.

Ik verwerk ook gebruikt glas in mijn kunstwerken. Dit glas is veelal afkomstig uit een abri die door vandalisme is vernield. Als zo’n plaat stuk gaat breekt het in duizenden stukjes. Hier kan ik weer mooie vormen van maken in combinatie met tekenwerk.

Contactgegevens:
Mark de Jong
Website: www.mark-de-jong.kunstinzicht.nl
E-mail: mark57dejong@gmail.com