Marianne van der Spek-Pronk

Marianne van der Spek Pronk

Mijn naam is Marianne van der Spek-Pronk en ik ben woonachtig in Katwijk. Naast mijn werk ben ik al jaren hobby-'kunstenaar'. Mijn kennis over kunst, materialen en technieken strekt zich uit tot wat ik mijzelf heb aangeleerd. Mijn passie is om “van niets, iets te maken” en afgeschreven voorwerpen/materialen weer nieuwe leven in te blazen. Hierdoor heeft mijn hobby-kamertje inmiddels een soort 'malle-Pietje'-look (kent u hem nog? Uit de serie Swiebertje) gekregen; verf, kwasten, doeken, juthout, schelpen, zand, kralen, potjes, steentjes, schalen, stoffen en meubeltjes. Ik kom altijd ruimte tekort.

Ik heb mijzelf niet vastgezet op één thema, techniek, onderwerp of één soort materiaal, hoewel Katwijk en de zee wel regelmatig voorbij komen in mijn werken. Ik probeer van alles uit; schilderen met acryl-, olie- of aquarelverf, schilderen met een kwast, penseel, schildersmes, spons of mijn vingers, het gebruik van materialen zoals juthout, visnet, schelpen of spijkerstof in schilderijen, oppimpen van kleinmeubelen én het maken van mozaiekschalen, windlichtjes, beeldjes, enzovoort.

Soms schilder ik in opdracht. Ik probeer de opdrachtgever dan zoveel als mogelijk te betrekken bij het proces van het schilderij met betrekking tot de materialen, kleuren, vormen en dergelijke. Een aparte en tevens leuke opdracht was het modern beschilderen van het dashboard van een oud VW-busje.

Contactgegevens:
Marianne van der Spek-Pronk
Facebook: M.C.Art-Katwijk
E-mail: castor65@live.nl