Carla Ellens

Conceptuele en experimentele fotografie


foto Carla Ellens


Vanuit een concept belicht Carla diverse thema’s, soms digitaal dan weer analoog. Juist om datgene te laten zien wat aan je voorbij zou kunnen gaan. Thema’s heel eenvoudig zoals “Pieces of Wood”; over zuurstof, bomen, hout. Het bos met je geliefde, je viervoeter, kameraad of even alleen, om verdriet te verwerken.


Carla's polaroid serie is in 2015 geselecteerd voor de expositie van de wereldwijde PX3 (Prix de la Photography France) uit een deelnemersveld van meerdere tienduizenden inzendingen. Zij won daarbij de publieke prijs als tweede in serial work.

Maar ook haar “Golden Globe”, een digitale collage, heeft internationale erkenning gekregen op meerdere fotografische platforms. Een serie die de huidige tijd vertaalt naar verlangens naar vroeger. Zoals de pure digitale conversatie weergegeven in “Communication”. Dit werk heeft tijdens de tentoonstelling “Portret” de cover mogen sieren. 

Carla houdt van experimenteren. Haar serie “Metabolismos” is een ontdekkingsreis in een onbekende verwonderlijke wereld. Afhankelijk van de leeftijd geeft elk analoog oud fotopapier na vele jaren zijn eigen wereld bloot. Voor Carla als maker is deze serie vooral een emotionele weergave van het verlies van een dierbare vriendin. 

Belangrijke kernwoorden voor Carla zijn: Cyanotypie, Workshops Basic Analoog, Polaroid Magic, Creatieve Transfers, Cursus Beeldaspecten. 

Bezoek ook haar Studio/Gallery beeldbliC

Contactgegevens:
Website (1): www.carlaellens.com
Website (2) : www.beeldblic.nl
Telefoonnummer: 06 12261104