Lucia Delmiche (1956) – beeldhouwer

beeld Lucia Delmiche

Als autodidact en laatbloeier heb ik even getekend en geschilderd, maar ben ik al snel ruimtelijk werk gaan maken. Mijn eerste beelden maakte ik van speksteen. Een hele mooie steen,maar die kan je alleen maar raspen en vijlen. Een heel erg stoffige bezigheid. 

Inmiddels werk ik het liefst met albast, een iets hardere steen die goed te “hakken” is. Mijn inspiratie haal ik uit de steen zelf, die mij een vorm toont die ik er dan probeer uit te beitelen. Daarna werk ik de steen af tot het punt dat ik het zelf mooi vind. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs de perfecte afwerking te zijn.

Ik gebruik uitsluitend handgereedschap. Er komt alleen een elektrisch boormachientje aan te pas als ik een gat moet boren. Soms weet ik de titel van een werk al op het moment dat ik de steen koop, andere keren komt de titel pas als het werk af is. Elke titel is een ingeving. Wel is er vaak een link met een muziekstuk. Zo probeer ik als het ware een verbinding te maken tussen muziek en beeldende kunst.

Over mijn drijfveren om beelden te maken heb ik vaak nagedacht, maar een echt antwoord heb ik nog niet gevonden. Ik wil gewoon mooie dingen maken. Mijn werk is abstract. Misschien ga ik ooit nog eens “koppen” maken....

Contactgegevens:
Lucia Delmiche
Facebook: Sculptures by Lucia
Website: www.deleidschemondialen.nl
E-mail: art.lucia@outlook.com