Jan ter Haar

foto Jan ter Haar aan het werk

Als docent/consulent schilderen heeft Jan ter Haar zich de afgelopen 30 jaar verdiept in de materie van glas-in-lood in de breedste zin. Hij is bevlogen geraakt door zowel klassiek als modern glas-in-lood en de werking van daglicht daarop; ook wel "schilderen met licht" genoemd.

Het begon voor Jan met het verzamelen van boeken en werken over glas-in-lood. Inmiddels heeft hij een collectie van meer dan 150 boeken hierover. In vakanties bezoekt hij kerken en kathedralen waar hij de glas-in-lood ramen bewondert en steeds weer gefascineerd is door vorm, kleur en licht. 

Historisch onderzoek naar glas-in-lood in de regio, is een belangrijk onderdeel van zijn passie voor glas-in-lood. Daarover publiceerde hij maandelijks artikelen in "de Katwijksche Post" en op zijn website.

Na zelf diverse cursussen te hebben gevolgd, kwam de ervaring in het werk van glazenier met de jaren door het uitvoeren van diverse opdrachten en eigen werk. Zijn opgedane ervaring wil hij omzetten in de certificering van zijn vaardigheden door het volgen van het officiële EVC-traject glazenier. 

Na zijn vervroegde pensionering heeft hij zijn zolder uitgebreid tot een vlowaardag atelier waar hij prettig kan werken aan het glas-in-lood en het brandschilderen. Voor de firma Jilleba Glas-in-lood atelier te Leiden heeft hij diverse cursussen glas-in-lood verzorgd en ook geeft hij in eigen beheer diverse cursussen, trainingen en workshops. 

Contactgegevens:
Jan ter Haar
Website: www.janterhaarglasinlood.nl
E-mail adres: jencterhaar@gmail.com
Telefoonnummer: 06-22169210