Wil Poot-Bakker

schilderij Wil Poot-Bakker

Wat mij het meest aanspreekt in de aquarel is dat je alles kunt laten vloeien en dan maar zien wat er gebeurt. Het vangen van het licht. Het spatten van water. Alles tot leven laten komen. De intense kleuren. Maar ook vooral de sfeer. Vandaar mijn passie voor aquarel. 

Ik teken en schilder al vanaf 1994 en ben inmiddels een bekwaam aquarellist. Ik heb mijzelf de techniek eigen gemaakt door het volgen van lessen bij verschillende kunstenaars en haal mijn inspiratie onder andere uit het werk van de aquarellist Alvaro Castagnet.

Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van stadsgezichten en straattaferelen. Maar ook dieren en landschappen schilder ik graag. Vooral de verschillende weersomstandigheden, met al die fascinerende kleuren, inspireren mij enorm.  

Regelmatig exposeer ik in het binnen- en buitenland. Zie voor meer informatie hierover mijn website en facebook pagina.

Ik ben lid van IWS (International Watercolor Society) Holland, de Nederlandse tak van het wereldwijde IWS waarbij aquarellisten van meer dan 60 landen zijn aangesloten die de liefde met elkaar delen voor een van de oudste en meest diepgewortelde schilderstechnieken in de wereld; het aquarelleren. Zie voor meer informatie: www.iwsholland.nl

Ook ben ik lid van de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars (www.NABK.nl).

Contactgegevens: