Rolinka van Zuiden-Herlaar

schilderij Rolinka van Zuiden

Schilderijen en viltkunst van Rolinka van Zuiden

Sinds ik in staat ben om een potlood vast te houden, ben ik al druk met tekenen en vanaf mijn 14e schilder ik ook met olieverf. Van jongs af aan zijn het daarbij mijn geloof en de natuur die mij inspireren bij het maken van mijn kunst.

De natuur vanwege zijn organische vormen in een waterval of boombast bijv. Mijn geloof door de leiding die ik ervaar bij het maken van mijn kunst en de ideeën die ik daardoor opdoe.

De laatste jaren heb ik daarbij ook een enorm plezier gekregen in het vilten vanwege de oneindige mogelijkheden ervan. Sindsdien bezoek vooral 's zomers allerlei kunstmarkten in Nederland met als resultaat dat veel vrouwen mijn omslagdoeken van vilt en zijde dragen. Soms worden ze echter boven de bank gehangen als kunstwerk.

Ook mijn schilderijen vonden hun weg naar allerlei huizen sinds ze te zien en te koop waren via allerlei galerieën in Nederland.

Op televisie was ik schilderend en beeldhouwend te zien in het progamma "Engelen" dat werd uitgezonden door de NCRV. Op Noord-Holland-TV was te zien dat een schilderij van mij geveild werd. Dit was naar aanleiding van een actie voor het behoud van een groep nijlpaarden in het toenmalig Zimbabwe. Deze veiling werd gehouden in het Concertgebouw van Haarlem, waarover ook veel publicaties verschenen in landelijke dagbladen.

Mijn werk is natuurlijk ook te zien in mijn eigen atelier-galerie in IJmuiden waar u altijd welkom bent. Hier kunt u ook het werk bewonderen van enkele collega-kunstenaars, zoals Michiel de Haseth en Mo Berger. Bel of mail mij wel altijd even om een afspraak te maken als u wilt langskomen, om teleurstellingen te voorkomen als de deur gesloten blijkt te zijn.

Op mijn website is een deel-overzicht van mijn werk te zien zoals mijn unieke gevilte omslagdoeken, sieraden en originele schilderijen en sculpturen. Verder vindt u daar informatie over mijn workshops.

Contactgegevens:
Website: www.rolinka.nl
Facebook pagina en instagram: ArtRolinka
E-mail: artrolinka@gmail.com
Telefoonnummer: 06 50605594