Femke Bender

foto Femke Bender

Femke Bender (1980), geboren te Leiden, is in 2006 afgestudeerd als illustrator aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Zij heeft daarna gewerkt als freelance illustrator en heeft zich toen vooral gericht op het ontwerpen van logo's, huisstijlen en geboorte- en trouwkaarten in opdracht. Daarnaast maakte zij schilderijen, vrij werk, waarbij zij zich liet inspireren door de natuur.

Toen kwam er een turbulente tijd. Er werden kindjes geboren, er kwam een verhuizing, er moest gewerkt worden en ze kwam er alleen voor te staan. Een moeilijke tijd waar ze uiteindelijk goed doorheen is gekomen. Met behulp van meditatie ging ze terug naar de kern. Het idee van meditatiekunst werd geboren.

Meditatiekunst is kunst om bij weg te dromen. Kunst die je ertoe beweegt een moment van rust voor jezelf te creëren. Een gelegenheid voor bezinning. De momenten van kalmte en reflectie die zij in de natuur ervaart, zijn haar grote inspiratie. Deze beelden van openheid en verstilling weet zij feilloos vast te leggen in haar werk.

Contactgegevens:
Femke Bender
E-mail: info@femkebender.com