Ben van Eijk

zelfportret Ben van Eijk


Ben (Benjamin) van Eijk is geboren en opgegroeid in Australie. De natuur was in zijn jeugd altijd dichtbij, want het huis waar hij is opgegroeid stond letterlijk tegen een bos aan. Vandaar dat de natuur nog steeds van grote invloed is op zijn kunst. 

Naast tekenaar is hij ook schrijver, fotograaf en speelt hij basgitaar en piano. Alles om zijn creativiteit maar kwijt te kunnen. 

In zijn jeugd heeft hij veel comics gelezen. Het werk van Greg Capullo en Todd McFarlane vond hij bijzonder inspirerend en hij begon dit in eerste instantie te kopiëren. Maar uiteindelijk wilde hij toch liever zijn eigen creaties maken en een eigen stijl ontwikkelen. Zijn werk is vanaf toen meer in de richting van "Fine Art" gegaan. 

Ben heeft ook een boek geschreven dat “Fallen World” heet. Het gaat over een post-apocalyptisch fantasie wereld. Hij tekende delen van dat boek met aquarel en inkt. In deze schilderijen kan je de invloed van Greg Capullo en Todd McFarlane het meest duidelijk zien.

Momenteel maakt hij schilderijen en illustraties met pastel, potlood, aquarel, stiften en pennen. Hij gebruikt dus bijna alle soorten materialen, behalve de traditonele olie- en acrylverf. Hij blijft namelijk graag een beetje apart. 

De natuur heeft nog steeds veel invloed op zijn werk sinds hij in 2012 in Nederland is komen wonen. Hij vindt zijn inspiratie in botanische tuinen of op vakantie in andere landen. Zijn ingewikkelde bloemenschilderijen zijn getekend van foto's die hij zelf heeft gemaakt en laten ons zijn genegenheid voor de natuur zien.

Hij maakt ook portretten in opdracht en kunstwerken voor boekcovers. Ben exposeert overal in Europa en heeft plannen om zijn kunst aan de hele wereld te laten zien. Op zijn website zie je een groot deel van zijn werk. Hier vind je ook een contactformulier als je een vraag hebt of opdracht. Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van zijn activiteiten, volgt hem dan op facebook of instagram.  

Contactgegevens:
Ben van Eijk
Facebook en Instagram: Ben van Eijk Art