Struinkunst | Lisette Marije Eisenga 

Struinkunstenaar Lisette Marije Eisenga


“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Ik ben Lisette Marije Eisenga, kunstenaar, tekstschrijver & naturelover. Voor mijn abstracte kunst struin ik graag in de natuur (en in boeken) op zoek naar inspiratie en naar de verhalen van ons landschap.

Landschap vol verhalen

Ons landschap vertelt een verhaal; van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. In mijn kunst zoek ik naar de verhalen van ons landschap en naar het samenspel tussen mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. 

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst - een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan gelaagde landschappen vol subtiele details en symboliek, die veel ruimte laten voor jouw eigen fantasie.

“Kunst is een reis van de ziel, het hart en de handen en volgt nooit een rechte weg”
Ik voel steeds meer de noodzaak dat mijn kunst niet alleen over de natuur moet gaan, maar ook in respect met de natuur gemaakt moet worden. Ik blijf vaker weg van (schadelijke) acrylverf en werk weer met de materialen waar het ooit in mijn jeugd mee begon: potlood, krijt en aquarelverf. Een nieuwe en zachte weg…

Blog en workshops

Er gaat niets boven het inspireren van anderen. Daarom startte ik in 2020 mijn nieuwe blog www.struinkunst.nl vol inspiratie en kunstlessen. Naast kunstenaar ben ik communicatiespecialist en ik help andere kunstenaars graag bij hun teksten, website en communicatie.

Contactgegevens:
Telefoon: 06 203 03 979