Marijke Habernickel

foto Marijke Habernickel


Als jong meisje wilde ik al naar de Academie voor Beeldende Kunst. Helaas overleed mijn vader toen ik 15 was en was er geen geld om deze opleiding te betalen. Op 60-jarige leeftijd was de tijd rijp om alsnog naar de Academie voor Beeldende Kunst te gaan. Daar begon mijn grote zoektocht. 

Nieuwsgierig naar materialen en hun mogelijkheden ontdekte ik hoeveel mogelijkheden er op de markt zijn. Het is een oneindig proces. Mijn atelier is dan ook net een laboratorium. Door te experimenteren met diverse materialen en technieken kan ik me uitleven. Dit proces gaat nog steeds door.

Saense School voor Beeldende Kunst

Op basis van mijn opgebouwde kennis en ervaring heb ik in 2015 de Saense School voor Beeldende Kunst opgericht en mijn eigen leermethode ontwikkeld: “De 5 beeldelementen in beeld. Hoe maak ik mijn beeld zó krachtig dat men er wel naar MOET kijken!”. Mijn mening is, dat kunst iets te vertellen moet hebben. Mijn motto is dan ook: "Art with a story".

Art op wielen

Met twee van mijn leerlingen ben ik gestart met het project “Art op wielen”. Wij brengen met onze bakfiets betaalbare kunst naar de mensen toe.

Mini museum "Ons Kunsthoisie"

Verder ben ik bezig mijn huis om te vormen tot “Ons Kunsthoisie”, een mini-museum om mijn werken te tonen maar ook beginnende kunstenaars een podium te geven en expositieruimte te bieden.

In 2022 start ik met een nieuw project, omgeving gebonden, zoals ik het ook heb gedaan met de “Rondgang door de Russische Buurt” en “De Zaanse Schans in beeld”. In samenwerking met diverse kustenaars zijn er foto’s, schilderijen en boeken gemaakt. Tezamen geven zij een goed beeld wat er in mijn omgeving te zien is.

Contactgegevens: 
Marijke Habernickel
Website (impressie van mijn werk): www.saenseschool.nl/schilderijen
Website (mijn tentoonstellingen): www.saenseschool.nl/activiteiten/tentoonstellingen
Telefoonnummer: 06-16807659
Adres: Hogendijk 21, 1506 AC Zaandam