Hendrik T.H. van Asselt

foto Hendrik van Asselt
   
In de zeventiger jaren ben ik begonnen met het etsen van zinken platen en vooral met het lassen van geometrische sculpturen uit oud ijzer en plaatstaal. In Delft bij de Krakeelhof stond bij de ingang jaren lang een werkstuk van mijn hand. Ook zijn door mij verscheidene werkstukken weggeschonken om te plaatsen in tuinen. De meeste werkstukken uit die periode zijn door mij vastgelegd op foto’s. Sommige werkstukken staan bij mij thuis privé ter bezichtiging.

 

Sinds enkele jaren ben ik (tijdelijk) geswitcht naar het maken van sculpturen in harde en zachte steen, zoals speksteen, gasbeton en kalksteen. Ook deze werkstukken hebben vaak een geometrische wiskundige opzet, waarbij de grootte gemiddeld varieert rond de 30 cm en in principe door mij worden gezien als proefwerkstukken.

 

Van oorsprong ben ik een ingenieur van de TU-Delft. Met deze achtergrond heb ik jaren lang gewerkt in het onderwijs en daarvoor bij een ingenieursbureau als proces ontwerper. Momenteel ben ik nog een dag per week werkzaam als octrooi adviseur in Den Haag. Verder breng ik twee keer per jaar een tijd lang door in Noord Portugal om inspiratie op te doen. Mijn kennis van het Portugees is gevorderd en ik ben van plan daar ook te gaan beeldhouwen in wit Portugees marmer.

 

Contactgegevens:

Hendrik van Asselt

Website:  www.hendrik-art.com

E-mail: jjmvanasselt@gmail.com

Telefoonnummer 071 5237256