Martin Parlevliet (1961)

collage werk van Martin Parlevliet

Een mens is een gezegend mens als hij één of meerdere passie’s heeft. Eén van mijn passie’s is in ieder geval tekenen en schilderen.

Mijn onderwerpen zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van portretten, stillevens, nautische schilderijen en de natuur in de breedste zin van het woord.

Ik werk graag met acryl en probeer door een bepaalde techniek toch een bepaalde transparantie en diepte te creëren die eigenlijk alleen maar bereikt kan worden met olieverf. Ook schilder ik graag met het medium aquarel die ik vaak gebruik bij het maken van kinderportretten.

Ik heb de neiging om zeer gedetailleerd te werken maar beschouw mijzelf niet als een echte fijnschilder. Ik heb daar gewoonweg niet de tijd en het geduld voor.

Mijn inspiratie komt voort uit het constant observeren van mijn omgeving. Je hoeft vaak alleen maar goed te kijken en je wordt getrakteerd op prachtige dingen en kleuren.

Ik heb bewust nog geen website of op andere internet platforms waarop mijn werk te zien is. Ik ben daar gewoonweg nog niet aan toe.

De zee loopt als een rode draad door mijn hele leven en maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Dit zowel in mijn vrije tijd als ook in mijn werkzame leven tot nu toe. Ik kan eigenlijk niet zonder. 

Tijdens de Corona periode heb ik mij laten inspireren door kunstenaars die de schelpen van de Japanse Oester beschilderden. Ik heb gemerkt dat ik hier veel plezier aan beleef. Ik doe dit met zeer fijne penselen en speciale porseleinverf. Bijna al mijn daarop geschilderde onderwerpen hebben een relatie met de zee en schilder deze vrij gedetailleerd en tot nu toe hoofdzakelijk in de kleur lapis lazuli blauw.

Soms wordt ik door iets geraakt en laat ik mij soms ook verleiden tot het maken van gedichten of wat poëzie. Ik hou van het spelen met woorden en mijn gevoelens op deze wijze te verwoorden. 

Contactgegevens: